Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen handler om hvordan RVTS Sør samler inn og behandler persondata. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

RVTS Sør, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Domeneshop er vår driftsleverandør, og dermed ansvarlig for webhotell og databaser. De er underlagt samme personvernlov, og vi forventer at de retter seg etter denne.
Vi bryr oss om personvernet ditt og lar deg besøke rvtssor.no fritt for unødvendige cookies. Hos oss forblir du helt anonym, med mindre du selv registrerer deg og logger inn på våre brukerområder. Til innlogging benyttes det en midlertidig lokal cookie for å huske deg, noe som defineres som nødvendig.

Dersom du starter en videoavspilling kan det hende at leverandøren av videokilden benytter cookies i sin avspiller. Dette kan du eventuelt blokkere via innstillingene i din nettleser. Vi henviser til YouTube & Vimeo sine personvernerklæringer for mer informasjon om eventuelle cookies.
Ved kjøp/bestilling av produkter trenger RVTS Sør navn, e-post, telefon, postadresse, fakturainfo, samt informasjon om hvilke produkter og antall. Personopplysninger vi får inn ved bestillinger blir ikke benyttet til andre formål enn å effektuere bestillingen. Personopplysninger lagres i henhold til regnskapsloven.

Ved bestilling av produkter på nettsidene til RVTS Sør benytter vi Checkin.no som vår underleverandør for betaling og administrering. Informasjonen du fyller inn vil da lagres i deres databaser, og dermed kunne leses av de. Checkin er underlagt samme personvernlov, og vi forventer at de retter seg etter denne, og at persondata ikke oppbevares lengre enn nødvendig.
RVTS Sør trenger navn, e-post, telefon, arbeidsgiver/privat ved kurspåmelding. Dette for å kunne reservere plass for den påmeldte.

Ved kurspåmelding samtykkes det til at kontaktinformasjonen som e-post, adresse og telefon kan benyttes for å følge opp deltaker før, under og etter kurset. Eksempler på dette er informasjon om endring av program, avlysning, fakturering, utsendelse av informasjon.

Enkelte kurs krever betaling ved påmelding. I disse tilfellene benytter vi Checkin.no som vår underleverandør for påmelding, betaling og administrering. Informasjonen du da fyller inn i påmeldingsskjemaet vil da lagres i deres databaser, og dermed kunne leses av de. Checkin er underlagt samme personvernlov, og vi forventer at de retter seg etter denne, og at persondata ikke oppbevares lengre enn nødvendig.

Ved påmelding til kurs som inneholder middag, er det også mulig å opplyse om eventuell matallergi. Det er også et fritekstfelt for ytterligere kommentarer.

I enkelte tilfeller vil det bli distribuert deltakerliste til kursdeltakerne. Denne inneholder da kun deltakernavn og arbeidssted. Deltakerliste kan også bli oversendt til regnskapsansvarlig for å dokumentere deltakere som har fått dekket mat/reise. Deltakerinformasjon kan også bli oversendt til overnattingssted dersom dette er inkludert i kursopplegget. Utover dette er det kun webansvarlig, kursadministrator, samt kursholder som har tilgang til den informasjonen som oppgis ved kurspåmelding.
RVTS Sør benytter Plausible til å generere 100% anonym besøksstatistikk på våre nettsider, helt uten cookies. Dette tilfredsstiller GDPR, CCPA og PECR. All data behandles og lagres kryptert i EU (Tyskland), og det er RVTS Sør som er rettmessig eier.

Ved å bytte fra Google Analytics til Plausible verner man ikke bare bedre om de besøkende sitt personvern, man sparer også miljøet 4,5 kg CO2-utslipp i året pr. 10.000 månedlig sidevisning (Website Carbon Calculator).
RVTS Sør sender ut nyhetsbrev via vår databehandler MailChimp. Påmeldinger til nyhetsbrevet gjøres manuelt via nettsiden, eller ved å akseptere nyhetsbrev ved påmelding på kurs eller kjøp av produkter. Da overføres navn og e-postadresse til MailChimp.

Man kan når som helst melde seg av nyhetsbrevet, enten ved å kontakte RVTS Sør eller benytte link for avmelding i nyhetsbrev. Rutiner for behandling av persondata hos MailChimp finner du her.
Ved skriftlig henvendelse kan man få innsyn i egne opplysninger som RVTS Sør eventuelt har lagret. Denne informasjonen kan korrigeres eller slettes dersom vedkommende ønsker det, dersom dette ikke er forhindret av for eksempel regnskapsloven. Informasjon kan bli utlevert til politiet dersom det foreligger en rettslig begjæring eller ved brudd på norsk lov.

RVTS Sør
Sørlandet kunnskapspark
Universitetsveien 19
4630 Kristiansand

+47 22 58 60 00
post@rvtssor.no

Sist oppdatert: 21. juni 2022