Hopp til hovedinnhold

Digitalt kompetanseløft, modul 7

Se alle moduler

«Tenk tanken - Vold og overgrep»

Det går i gjennomsnitt 17 år før mennesker forteller om overgrep. Det vil ofte være 17 år med nedsatt livskvalitet. I denne modulen ønsker vi å sette søkelys på at barn som opplever vold eller overgrep kan ha både faglige og sosiale problemer. Men de kommer som regel på skolen - og skolen kan gjøre en forskjell.

Elever

Om denne modulen

I denne modulen dykker vi inn i et tema mange synes er ubehagelig og helst vil unngå. Noen har kanskje egne erfaringer med vold og overgrep. Det kan gjøre det ekstra krevende å jobbe med denne modulen. Samtidig kan egne erfaringer bidra til økt forståelse og innsikt. Ta vare på deg selv, og kjenne på egne grenser. Ta også godt vare på dine kolleger. Alltid, men kanskje særlig i dag.

Forskning viser at det gode hverdagslivet på skolen er uendelig viktig for elever som har tunge livserfaringer. Vi ønsker å styrke den viktige innsatsen skoleansatte gir hver dag. I tillegg ønsker vi å gi dere verktøy slik at dere kan bli trygge nok til å ta den vanskelige samtalen når dere er bekymret for om en elev har opplevd, eller opplever, vold eller overgrep.

Dette er et digitalt opplegg som vi anbefaler at dere gjennomgår i samlet personale.

«Det er naturlig å rygge unna ubehaget vold og overgrep vekker i oss, men hvis barna er avhengige av oss for at volden skal avdekkes, kan vi ikke det.» (snakkemedbarn.no)
Opplegget består av:
Informative og engasjerende foredrag Kreative animasjonsfilmer Aktiviteter og øvelser i rom og/eller digitalt

Innhold i modul

Tidsramme ca. 3 timer – dere velger selv når dere vil gjennomføre.

1. time

Er glasset fullt eller halvfullt?

2. time

Å snakke med barn og unge

3. time

Skolens ansvar og plikter

Om oss

Modulen ledes av Karen og Torstein.


Vi er en del av Stiftelsen Pilar Pilar