“Vær var. Vær nær. Vær her.” – Kjell Gustumhaugen


Endelig er desember her. Vi ønsker med denne kalenderen å invitere dere inn i rom som skaper positive relasjoner og følelser, og som setter deg på sporet av det som er viktig for deg og de du står nær.

Kanskje kan kalenderen også være til hjelp for å kunne få perspektiv på deg selv i møte med andre? Noen ganger er denne muligheten til å stoppe opp og oppdage de viktige tingene – som kanskje blir borte i hverdagens høye tempo – noe som kan gjøre oss mer reflekterte, bevisste og tilstedeværende med de vi er sammen med.

Årets julekalender er en fin måte å koble seg på hverandre, enten det er hjemme eller på jobben. Her kan dere finne glede og ro sammen. Bak hver luke finner dere et tips for å gjøre noe positivt sammen. Dere oppdager sansene gjennom lek og fysisk aktivitet. Dere finner ut av hva slags følelser vi har og hvordan vi kan møte disse på en god måte.

Noen ganger hjelper det å snakke om det, andre ganger må vi ty til aktiviteter som snakker direkte til kroppen, følelsene eller sansene. Alle øvelsene kan ha en god effekt for kroppen til å takle stress på ulike måter.

Bak årets luker finner du noen kjente aktiviteter fra fjorårets kalender. Du finner også nye aktiviteter. Dermed blir dette en god mix av gjenbruk, tradisjon og nye oppdagelser.

En riktig god adventstid ønskes fra oss i RVTS Sør.