RVTS Sør
Spotify Apple Music YouTube
Fjøsnissen Gryn
Snø
Episode 1
Episode 2
Episode 3
Episode 4

Episode 1

Nissegutten Gryn bor sammen med andre fjøsnisser i en forlatt låve langt inne på fjellet. Det er flere hundre år siden menneskene flyttet fra gården, og siden den gang har eventyrene om menneskene blitt villere, verre og mer skrekkelige for hvert år.

I kveld foregår Den Store Festen som innleder førjulstida. Gryn er sprekkfull av gode ideer til morsomme ting gårdsnissene kan gjøre på festen, men han får streng beskjed om å holde seg fullstendig i ro. Påfunnene hans har satt nissene nok i fare allerede. Hva om menneskene oppdager dem?

Last ned alle aktivitetene til episode 1

Episode 2

Fjøsnissen Gryn har akt nedover fjellsida hele natta etter en veldig uheldig episode med fyrverkeri under fjøsnissenes førjulsfest. Selv det å våge seg nedover mot de fryktinngytende menneskenes verden oppleves tryggere enn å bli værende hos de andre nissene.

Gryn møter raskt på menneskejenta Ann-Cathrin i denne episoden. Og da skal vi love deg at ting begynner å skje...

Last ned alle aktivitetene til episode 2

Episode 3

Lysfesten nærmer seg, og fjøsnissen Gryn har gjort en solid innsats for å bidra til førjulsglede for elevene. Men dessverre har det ikke gått helt som planlagt. I stedet for at de andre har blitt glade, har både foreldre og elever blitt sinte over påfunnene hans. Alle tror det er Ann-Cathrin som står bak nissestrekene. Til slutt går det helt galt når selve kaninpelsjenta får en hel pose mel over seg...

Last ned alle aktivitetene til episode 3

Episode 4

Lysfesten er allerede i morgen, men etter episoden med raketten, har ikke Ann-Cathrin orket å komme på skolen. Gryn får i tillegg høre at Hilde under lysfesten har tenkt å gi beskjed om at hun slutter som lærer. Gryn forstår at alt dette er hans feil, og nå vil han rydde opp. Gryn får med seg pappaen til Ann-Cathrin på laget, og sammen med Ann-Cathrin og de andre elevene legger de en plan for redde både lysfesten og Hilde.

Last ned alle aktivitetene til episode 4
Hjem til jul
Hjem til jul

Vi mennesker trenger andre mennesker. Et sted å høre til. Uten det, hvem er vi da?

Les mer
Manus og opplegg: Karen Kilane, RVTS Sør
Bildefortelling av: Jon Løvaas og Hans Jørgen Sandes, Sandes Media AS
Foto: Frank Otto Pedersen, Faktastisk
Musikk: Eyvind Skeie m/flere
Innlest av: Kristine Rui Slettebakken

2022 © RVTS Sør


To kaniner