Fall til ro

Appen «Fall til ro» er ment til hjelp for barn som strever med mye uro i kroppen, og som trenger litt hjelp til å puste med magen eller koble seg på.

Fall til ro (app)Appen kan brukes av alle som er sammen med barn, og passer barn fra fire til ti år. Øvelsene i appen kan også brukes i klasserommet, når elevene trenger en pause, eller i barnehagen når barna skal ha kosestund. Den kan brukes av fosterforeldre og foreldre, behandlere og støttepersoner.

Mange barn strever med tankekjør, uro eller strever med å regulere seg ned når de er aktiverte. For barn som har opplevd traumer kan oppleve en grunnleggende følelse av utrygghet, uro og avkobling fra seg selv og sine omgivelser. Å ha det slik kan gjøre det vanskelig å ha det bra i hverdagen, og å finne roen når det er hensiktsmessig.

Det å kunne regulere seg og finne roen, det må læres sammen med en voksen. er et samarbeidsprosjekt. Derfor er det viktig at denne appen brukes sammen.

Om øvelsene
«Puste med magen» er en øvelse som fokuserer på pusten, og er inspirert av oppmerksomt nærvær-tradisjonen, mindfulness og selvmedfølelse. Denne øvelsen er litt over ti minutter lang, og det er helt ok om barnet ikke klarer å høre på hele meditasjonen. Litt er bedre enn ingenting. Kanskje hen klarer litt lengre neste gang?

«Koble seg på» er en øvelse der hensikten er å hjelpe barnet koble seg på omgivelsene, andre mennesker, seg selv og det som skjer i øyeblikket. Dette kan være en krevende øvelse for barn, spesielt for de barna som har opplevd mye vanskelig i livet. Men jo oftere dere bruker øvelsen, jo lettere er det for barnet. Øvelsen er inspirert av Daniel Siegels «Wheel of awareness».

Det viktigste å huske på når dere bruker begge øvelsene, er at barnet gjør så godt det kan. Hvis det ikke får det til, så er det helt ok. Kanskje dere kan prøve litt senere, kanskje dere kan gjøre øvelsen et annet sted eller et annet tidspunkt på dagen? La barnet være med å bestemme dette.

Les mer om appen her.

Lykke til!


Last ned fra App Store Last ned fra Google Play

Personvern (privacy) iOS appen lagrer ingen form for brukerdata. Android og web versjon lagrer anonymisert besøksstatistikk.