Hopp til hovedinnhold

Selvskading og selvmord

Kampanje: Ingen å miste

Menn i aldersgruppen 40-60 år har den høyeste selvmordsraten av alle.

Mange av oss har en venn, en bror, en far eller en ektemann som vurderer å ta sitt eget liv. Uten at vi vet det. For mange av dem lider i det stille, de søker ikke hjelp.

Hvordan kan vi bli flinkere til å se hverandre og forstå hverandre? Det er noe av det vi snakker om i «Ingen å miste», en  regional folkeopplysningskampanje om forebygging av selvmord.

Vi har laget en elæringsressurs for helsepersonell, nøkkelpersoner, frivillige og etterlatte. Den kan du bruke gratis her.

I forbindelse med kampanjen har vi også laget magasinet «Tøff i pyjamas» – for og om menn i sin beste alder. På denne siden finner du saker fra magasinet, annen informasjon fra kampanjen samt diverse fagstoff om selvskading og selvmord.

Les hele "Tøff i pyjamas" gratis her. 

Til deg som går med tanker om å ta ditt eget liv anbefaler vi at du tar opp selvmordstankene med fastlegen/legevakt, eventuelt ringer krisetelefon 116 123, eller besøker www.soschat.no. Mange har erfart at følelsen av håpløshet endres når man blir tatt på alvor, og får hjelp til å sortere tankene og problemene.

"Ingen å miste" er en kampanje fra Helsedirektoratet og RVTS Sør. 

 Vi er en del av Stiftelsen Pilar Pilar