Hopp til hovedinnhold

Formidlingsbro

Kunnskap og verdier må ut i menneskemøter. Trygghet inn i kroppene. Tillit ut i relasjonene. Vi vil bygge en formidlingsbro fra fag og forskning til folk og tjenester.

Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Eva Dønnestad

Eva Dønnestad
Spaltist
16.09.2016, kl. 09:30Vi lærer bort og lærer av - både hjelperne og de som mottar hjelpen.
Vi vil bygge en FORMIDLINGSBRO med språk og uttrykk som gjør at flere forstår og opplever seg forstått.

Vi går fra å spørre: Hva feiler det deg? Til: Hva har du opplevd?


Reisen fra utenforskap til tilhørighet

Vi inviterer til en reise fra jeg til vi. Fra å beskrive andre til å forstå hva som ligger bak. Fra utside til innside. Fra utenforskap til tilhørighet. Fra å egoskape til å fellesskape. Fra å imponere til å berøre. Fra prestasjon og sammenligning til nådige blikk som rommer feilbarlighet. Fra distanse til nærvær.

Vi vet at vi noen ganger må åpne for vanskelige og vonde følelser for å få plass til de gode. Hjelperne er verktøyet og må kjenne seg selv for å gå nærmere dem de skal hjelpe for å forstå dem i lys av hva de har opplevd. For å se innsiden, ikke bare utsiden.

I dette arbeidet er det hvem du ER som snakker høyest. Vi kan ikke gi et barn som har det vondt en lenke til en vitenskapelig artikkel, men vi må lese den om den hjelper oss å gi barnet hva det trenger. Vi trenger å istandsette hjelpere til å VÆRE medmennesker med beina plantet i verdier, et bredt kunnskapsgrunnlag og en stor portefølje av verktøy.


Formidling som ett av hovedmålene

Vi er glade for at formidling er blitt ett av de fire hovedmålene i oppdragsbrevet vårt. Vi vil fortsette å lete etter ord og fortellinger som er gode nok til å romme alle fasetter av smerte, avmakt, behov for helhet, livsutfoldelse og fryd.

Vi ønsker å gå nærmere og favne bredere slik at flere kjenner tilhørighet. For traumene og skadene vil isolasjon. Gode fellesskap heler.


SAMMEN er et fint ord.

Siste nytt

Vi er en del av Stiftelsen Pilar Pilar