Hopp til hovedinnhold

Ny ressurs: Kofferten min og meg

Den nye ressursen fra RVTS Sør er et samtaleverktøy for deg som møter barn og unge som har vanskelige og vonde erfaringer i livet.

Illustrasjon: RVTS Sør
Illustrasjon: RVTS Sør
Siri L. Thorkildsen

Siri L. Thorkildsen
Kommunikasjonsansvarlig, RVTS Sør
07.02.2022, kl. 08:49


Sjekk ut nettressursen, og bestill permen her.

Gjennom en splitter ny perm og nettressurs – samt filmer og ekstra oppgaver – ønsker vi å bidra til samtale, undring og bekreftelse av vonde opplevelser, samt støtte alle forsøk og initiativ for å mestre livet. Den kan også brukes som traumebevisst forståelsesverktøy i veiledning og undervisning.

Tanken bak «Kofferten min og meg», er at det finnes mange barn og unge som bærer på vanskelige og vonde opplevelser, en såkalt «bagasje», i livet. Og noen barn og unge har dessverre en ekstra tung koffert de bærer på. Vi håper at dette samtaleverktøyet kan hjelpe disse barna til å forstå og oppleve håp og mestring, og at det vonde kan få en mindre plass i livet. At det kan bli «Meg og kofferten min», litt mer enn «Kofferten min og meg».

Vi håper at dette samtaleverktøyet kan hjelpe disse barna til å forstå og oppleve håp og mestring, og at det vonde kan få en mindre plass i livet.

Hvert ark har en illustrasjon som skal stimulere til undring og samtale. På baksiden ligger det en hjelpetekst og reflekterende spørsmål som du kan bruke i møte med barnet. I ressursen presenteres helt nye illustrasjoner av hjernen og toleransevinduet, som har som mål å gjøre det enda lettere å snakke om temaene sammen med barna.

Temaer i «Kofferten min og meg» er:
1. Hvordan jeg blir meg
2. Stress på godt og vondt
3. Når kofferten blir tung å bære
4. Hvordan jeg beskytter meg
5. Toleransevinduet
6. Min superkraft
7. På triggerjakt
8. Mine smerteuttrykk
9. Å få det bedre
10. Å lete etter de gode følelsene
11. Å våge å reise sammen med andre
12. Å koble seg på
13. Meg og kofferten min

Sjekk ut nettressursen, og bestill permen her.

Siste nytt

Vi er en del av Stiftelsen Pilar Pilar