Hopp til hovedinnhold

Nye LINK-samlinger, tilpasset hjemmeskole

Lærere gjør en kjempeinnsats i disse dager for å se hver enkelt elev under vanskelige omstendigheter. Men med hjemmeskole mister elevene en viktig del av flokken sin. Derfor har RVTS Sør laget nye LINK-samlinger som lærerne kan bruke på hjemmeskole med elevene, og gi dem opplevelsen av at de fortsatt er en del av flokken, at de fortsatt hører til.

Illustrasjon: Darling Clementine
Illustrasjon: Darling Clementine
Siri L. Thorkildsen

Siri L. Thorkildsen
Kommunikasjonsansvarlig, RVTS Sør
27.03.2020, kl. 14:40


Tema for første samling er «Klassen min».

– Noe av det elevene mister når de har hjemmeskole er opplevelsen av å være en del av flokken som skolen tilbyr. Spesielt når myndighetene anbefaler å innskrenke antallet leke-kamerater til en, eller toppen to, venner. Noen blir kanskje ikke valgt av noen, og ensomhetsfølelsen kan bli veldig påtrengende og belastende, og ensomhet er allerede før koronaens inntog en stor utfordring for mange barn og unge, forteller spesialrådgiver i RVTS Sør, Karen Ringereide.

LINK står for "livsmestring i norske klasserom," er gratis å bruke for alle og brukes nå av flere skoler over hele landet. LINK handler om forebyggende psykisk helsearbeid, om folkehelse og livsmestring. Det er enkelt å bruke og skal kunne gjennomføres av en helt vanlig lærer. Det krever ingen spesiell kompetanse eller spesielt utstyr. Derfor har vi laget LINK-samlinger som kan gjennomføres for klassen, - på Teams, Google Meet, Zoom eller Skype.

– Kanskje læreren må dele klassen i to eller tre i akkurat disse samlingene, og de må nødvendigvis bli litt annerledes enn vanlige LINK-samlinger, men målet er at den skal minne alle på at de er en del av en flokk, og flokken er der ute fremdeles selv om man ikke sitter under samme tak. Alle hører til, sier Ringereide.

RVTS Sør vil komme med nye samlinger så lenge det er hjemmeskole, en gang i uka.
Vi håper og tror at dette blir en positiv og samlende opplevelse for både lærer og elever!

Se alle LINK-samlingene som er tilpasset hjemmeskole her.

Siste nytt

Vi er en del av Stiftelsen Pilar Pilar