Hopp til hovedinnhold

10 år i barnehøyde

I 10 år har RVTS Sør jobbet for at gode fagfolk skal bli gode menneskemøtere. Så krenkede barn og familier får den beste hjelpen, fra de beste hjelperne.

Siri L. Thorkildsen

Siri L. Thorkildsen
Kommunikasjonsansvarlig, RVTS Sør
21.05.2018, kl. 20:00


I 10 år har vi belyst, berørt og beveget.
– Dette året er spesielt for oss. Vi ser tilbake på årene som har gått, mimrer litt over veien vi har vandret og hva vi har oppnådd på disse ti årene. Vi tar også en skikkelig sjekk på hvor vi er nå, og ikke minst hvem er vi er her for. Og så ser vi framover på hvordan vi skal utvikle og drive senteret i årene som kommer, til hjelpernes – og til barnas – beste, forteller senterleder ved RVTS Sør, Ivar Kjellevik.

Kjellevik har vært på RVTS Sør siden oppstarten, og husker godt den dagen han heiste flagget utenfor huset sitt på Langenes i Søgne, den dagen RVTS Sør skulle åpnes.
– Jeg husker jeg var ordentlig glad den dagen. Det var en høytidsstund. Endelig var vi i gang, i brakkene på sykehuset. Vi var færre den gang, men mange av oss som var med i starten er ennå en del av RVTS Sør, smiler han.

Bankende faghjerter
– Hver eneste dag kommer vi på jobb for å bidra til at krenkede barn og familier får den beste hjelpen fra de beste fagfolkene. Vi jobber hardt for at kunnskap skal kunne brukes i praksis, at det gode menneskemøtet står i fokus – og at alt vi gjør er i barnehøyde, sier Kjellevik.

– Siden starten har vi vært et bredt sammensatt fagmiljø som omsetter kunnskap til praksis. Vårt samfunnsoppdrag sier at vi skal drive kvalitetsutvikling av tjenestene som jobber med flyktningehelse og tvungen migrasjon, vold, psykologiske traumer, psykososial beredskap og selvmordsforebygging. Det er et oppdrag vi tar meget alvorlig.

Kjellevik er ydmyk og stolt av hva senteret har fått til de ti årene vi har eksistert.
– Vi var nok litt usikre på hvilken vei vi skulle ta i begynnelsen. I dag vet fagmiljøene godt hvem vi er og hva vi står for. Vi nådde drøyt 16.000 hjelpere via vår kurs og programmer i fjor, samt over en 700.000 mennesker på våre websider og sosiale medier til sammen. Denne veksten/utviklingen har ikke kommet lett, men har hele veien vært drevet av kollegaer som brenner for saken, som er faglig sterke og engasjerte, og som er godt forankret i verdiene våre. Våre fagfolk har siden dag én ønsket å gjøre en forskjell – og det har de klart, sier Kjellevik.

På sitt tiende år ble RVTS Sør en del av stiftelsen R-Bup sammen med RVTS Øst. Én felles stiftelse, med tre sentre som alle arbeider for barn og unges psykiske helse.
–  Måten vi jobber på er litt annerledes enn de andre, og det er en del av det spennende som ligger foran oss nå: Hvordan skal vi finne sammen, uten at RVTS Sør mister sitt særpreg? Det blir spennende å se hvordan de neste ti årene blir, men det som er helt sikkert er at vi skal fortsette å belyse, berøre og bevege i barnehøyde, sier Kjellevik.

Siste nytt

Vi er en del av Stiftelsen Pilar Pilar